• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

Edebiyat Gazetesi

Kültür Sanat Edebiyat Haber Gazetesi

Öykü Penceresi
epazardanal.com
Sinema Eğitimleri Devam Ediyor

Altyazı Yazarları ile Online ‘Kadınların Sineması’ Semineri

400,00 – 600,00

Konuşmacılar: Senem Aytaç, Ayça Çiftçi, Zeynep Dadak, Övgü Gökçe, Aslı Ildır, Aslı Özgen
Seminer Başlangıcı: 4 Nisan 2021 Pazar
Seminer Süresi: 6 hafta (haftada 3 saat, toplam 18 saat)
Saatler: Pazar günleri 15:00-18:00 arası
Mecra: Kayıt yaptıranlara Zoom linki gönderilecektir.
Seminer Ücreti: 600 TL (tam), 400 TL (öğrenci ve öğretmen) (iyzico üzerinden 12 aya kadar taksit imkanı)

Üç ya da altı semineri kapsayan abonelik paketlerinden birini satın alarak indirimli fiyatlardan faydalanmak için tıklayın.

*Öğrenci ve öğretmen ücreti ödeyenlerin ilgili kimlik belgesini seminer@altyazi.net adresine göndermesi gerekmektedir.
*Havale ile ödeme yapmak isterseniz, seminer@altyazi.net adresine e-posta atabilirsiniz.

İletişim: seminer@altyazi.net

Neden sadece çok az sayıda kadın sinemacının adı akıllara gelir? En iyi film listelerinde neden ağırlıkla erkek yönetmenler yer alır? Sinema tarihinde, estetiğinde, endüstrisinde erkek egemenliğini nasıl yıkarız? Sessiz dönemden günümüze tarih boyunca ve çeşitli coğrafyalarda erkek egemen düzene baş kaldırmış, kimileri tarihten silinmiş, adı sanı pek duyulmamış, kimileri yeni ya da yeniden keşfedilen kadınların sinemasına yoğunlaşacağımız bu seminerde, feminist sinemanın ve sinemada feminizmin izlerini süreceğiz.

SEMİNER PROGRAMI

1.HAFTA
Sessiz Dönemin Sessizleştirilmiş Kadınları
Konuşmacı: Aslı Özgen
Filmler: 1896-1927 yılları arasında çekilmiş çeşitli filmlerden sahneler gösterilecek.

2.HAFTA
Erken Dönem Avangard’lar: Germaine Dulac & Maya Deren
Konuşmacı: Senem Aytaç
Filmler: La souriante Madame Beudet (1923); La coquille et le clergyman (1928) Yön: Germaine Dulac, Meshes of the Afternoon (1943), At Land (1944) Yön: Maya Deren

3.HAFTA
Tanımlara Direnmek: Agnès Varda ve Auteur Kavramının Sınırları
Konuşmacı: Zeynep Dadak
Filmler: Documenteur (1981) Yön: Agnès Varda, Le Bonheur (1965), Yersiz Yurtsuz (Vagabond, 1985) Yön: Agnès Varda

4.HAFTA
Türkiye Sinemasında Kadına Bakış
Konuşmacı: Aslı Ildır
Filmler: Aaahh Belinda (1986) Yön: Atıf Yılmaz, Asiye Nasıl Kurtulur (1986) Yön: Atıf Yılmaz

5.HAFTA
Hayaller ve Gerçekler: İran Sinemasında Kadınların Sesi
Konuşmacı: Övgü Gökçe
Filmler: Kadın Olduğum Gün (Roozi ke zan shodam, 2000) Yön: Marziyeh Meshkini, Şehrin Derisi Altında (Zir-e poost-e shahr, 2001) Yön: Rahşan Beni İtimad

6.HAFTA
Arzunun, Bakışın ve Sinemanın Başkalaşımı
Konuşmacı: Ayça Çiftçi
Filmler: Ben Sen O (Je tu il elle, 1974) Yön: Chantal Akerman, Karpuz Kadın (The Watermelon Woman, 1996) Yön: Cheryl Dunye

KONUŞMACILAR

Senem Aytaç
ODTÜ, Psikoloji Bölümü’ndeki lisans eğitiminin ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema-TV Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. 2004’te katıldığı ve on yılı aşkın bir süre editörlüğünü yaptığı Altyazı’da halen Proje Koordinatörü olarak görev yapmaktadır.

Ayça Çiftçi
İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde lisansını, Kültürel İncelemeler bölümünde yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmasını Royal Holloway Londra Üniversitesi’nde Medya Sanatları bölümünde tamamladı. 2006`dan beri Altyazı Sinema Dergisi yazarı ve yayın kurulu üyesi. Çeşitli üniversitelerde ve kurumlarda sinema dersleri veriyor.

Zeynep Dadak
Marmara ve Bilgi Üniversitesi’nde aldığı sinema eğitimini New York Üniversitesi Sinema Çalışmaları doktorasıyla tamamladı. İlk kurmaca uzun metrajı Mavi Dalga, prömiyerini 2014’te Berlinale’de yaptı. Teorik ve pratik üretimin iç içeliğinden beslenerek, yazarlık, eğitmenlik ve film üretimini birlikte yürütüyor.

Övgü Gökçe
Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü bitirdi. Yüksek lisans tezini devrim sonrası İran sinemasında anlatım üzerine yazdı. Sinema ve estetik alanında sürdürdüğü doktora çalışmalarının ardından görsel kültür, Türkiye sineması ve ülke sinemalarıyla ilgili dersler ve seminerler verdi. 2005’ten bu yana Altyazı Sinema Dergisi’nde yayın kurulu üyesidir.

Aslı Ildır
Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Film Çalışmaları eğitiminin ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon yüksek lisansını bitirdi. Halen Koç Üniversitesi’nde Medya Çalışmaları doktorası yapıyor ve yayın kurulunda yer aldığı Altyazı Sinema Dergisi’nde yardımcı editör olarak çalışıyor. 2017’de sinema yazarı olarak Berlin ve Saraybosna Film Festivalleri’nin Talent Campus programlarına seçildi.

Aslı Özgen
Amsterdam Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. 2009’dan beri katkıda bulunduğu Altyazı’nın 2014’ten bu yana yayın kurulunda yer almaktadır. Sinema tarihindeki boşluklar, kültürel miras olarak film, arşiv ve restorasyon politikaları ile ilgilenmektedir. Akademik araştırmalarında, sinema tarihyazımına feminist ve dekolonyal kuramın getirdiği eleştirilere yoğunlaşmaktadır.

  
525 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın